Handla barnkläder second hand

Posted by on nov 26, 2019 in Shoppa barnprodukter begagnat

Handla barnkläder second hand

Att handla barnkläder i andra hand är något som förr förknippades med en dålig ekonomi, men idag ser det helt annorlunda ut. Människor har blivit mycket mer miljömedvetna och vill dessutom förhindra att plånboken töms varje gång det är dags att köpa nytt. Många är dessutom medvetna om hur korta perioder som barn faktiskt använder sina kläder innan de har hunnit växa ur, så i en second hand butik för barn finns det riktiga skatter att hitta.

Det finns två olika sätt att gå tillväga för att handla barnkläder begagnat. Du kan antingen välja att besöka annonssajter på nätet, föräldrasidor med forum eller handla i en second hand butik. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, men många miljöpositiva aspekter oavsett hur du väljer att köpa plaggen.

Butik eller privat?

Vad är då bäst att välja? Sanningen är att det inte finns något som är bättre än något annat. Handlar du i en second hand butik kan du behöva vara beredd på att betala lite mer, å andra sidan så är kläderna så kontrollerade för hål och dessutom tvättade för att lukta gott och vara fräscha. Handlar du från en privatperson, via annons eller loppmarknad, så kan du inte vara säker på att kläderna är tvättade och det finns också risk för att du missar en och en annan fläck eller hål som du sedan måste hantera i efterhand. Priserna här kan dock vara lägre och du kan spara in mycket mer pengar. Vi rekommenderar att du är uppmärksam både i butik och om du köper hos en privatperson. Titta igenom kläderna noga och speciellt om du köper större klädespaket.