Skapa lugn och harmoni i barnets rum med rätt produkter

Posted by on jan 8, 2020 in Inredning till barnrummet

Skapa lugn och harmoni i barnets rum med rätt produkter

I ett barnrum är det mycket som kommer att hända. Här ska det lekas, målas, bytas om och busas, men det är också här som barnet ska sova och därför är inredningen i ett barnrum otroligt viktigt för trivseln. I sovrummet ska ditt barn kunna varva ner, slappna av och finna ro, men vad är det för produkter som man kan använda sig av för att lyckas få till stämningen?

Det finns ett flertal produkter som ökar mysfaktorn i barnets rum, men det viktigaste är kanske valet av färger. Barn gillar färg, vi vet, men försök att ändå satsa på mjuka och neutrala toner istället för skrikiga alternativ. På väggarna rekommenderar vi lugna tapeter. En tapet med mycket färg och mönster kan skapa stress och göra det svårare för barnet att varva ner, t.ex. vid nattning.

Produkter för lugn och harmoni

  • Du kanske inte ska ha levande ljus i ett barnrum, men idag finns det ljus som lyser med hjälp av batterier. Dessa är mycket vackra och kan skapa den där mysiga och rofyllda känslan.
  • Inred barnrummet med mycket tyger. Det kan t.ex. vara en vacker sänghimmel, gardiner i sammet och en skön filt som ligger nära tillhands i sängen. Bulla gärna upp med kuddar i en fåtölj.
  • Vackra och lugna tavlor på väggarna gör hela barnrummet mjukare att vistas i. Välj motiv som är positiva, samtidigt som de är lugna i färgvalet.
  • Punktbelysning ändrar hela känslan i ett rum på ett kick. Ge barnet möjlighet till stämningsljus, allmänt ljus och kanske även arbetsljus vid skrivbordet.