Tips på bästa doppresenten

Har du fått en inbjudan till ett dop? Kanske är det en vän vars barn ska döpas eller så ska du vara gudmor eller gudfar? Vid det sistnämnda kan det kännas lite extra viktigt att ha en present som verkligen sticker ut ur mängden, känns personlig, men också är värdefull.

Doppresenter har förändrats mycket genom åren. Förr var det vanligast att man gav barnet någon form av smycke eller annan tillhörighet av ädlare metaller. Barnbestick i silver var vanligt förekommande, men också andra värdefulla saker som barnet kunde spara hela livet som ett fint minne. Idag är valet av present inte lika specifikt. Nu kan du med fördel köpa ett vackert set med mjuka badhanddukar eller varför inte en gunghäst eller ett par snygga kläder. Trots att valet är friare vill man nog ändå se till att presenten känns speciell och här listar vi våra bästa tips!

Bästa doppresenterna

Här nedan hittar du utmärkta förslag på bra doppresenter. Du kan också surfa in på partytajm.se och hitta mängder med bra alternativ. På sajten finns bland annat leksaker som lämpar sig för ändamålet, men också smyckeskrin i silver, sparkbilar eller minnesboxar.

En personlig tavla – Skapa en personlig tavla som kan hänga i barnets rum. Här kan du måla på egen hand eller så designar du på nätet med hjälp av de designerverktyg som finns tillgängliga. Sätt tavlan i en vacker ram så känns den lyxigare.

Sparbössa – Det ska börja sparas i tid! Varför inte köpa en vacker sparbössa som du fyller med ett bra startbelopp till barnet. En sparbössa har man nytta av hela livet och det finns många former, material och storlekar att välja mellan.

En bok – Man kan aldrig få för många barnböcker. Med en barnbok har du inte bara köpt något fint att titta på, utan du har också bidragit till mer kvalitetstid mellan barn och föräldrar. Kan det bli bättre än så?

Personligt smycke – Att ge en doppresent i form av ett smycke är vanligt, men mycket uppskattat. Vill du göra smycket lite extra personligt kan du gravera barnets namn på det. Här kan du välja mellan armband och halsband. Undvik gärna smycken som ringar eller örhängen till små barn.