Vad bör du undvika att köpa i andra hand?

Posted by on nov 4, 2020 in Shoppa barnprodukter begagnat

Vad bör du undvika att köpa i andra hand?

Det finns otroligt många saker som du kan köpa i andra hand som kommer att hjälpa din ekonomi som förälder. Du visar även dina barn att de kan få precis lika snygga saker som om de hade handlat nytt i en butik, men att de dessutom kan vara miljövänliga på köpet. Trots att du kan göra riktigt många fynd så finns det några saker som du aldrig bör köpa till ditt barn (eller dig själv) i andrahand.

Vissa plastleksaker – Vi rekommenderar att du inte köper leksaker som är tillverkade innan år 2007 och som är mjuka. Orsaken till detta är för att de kan innehålla ftalater som är giftiga för ditt barn.

Sängar, soffor eller madrasser – Att vara riktigt noggrann hjälper inte. Både sängar, soffor och madrasser kan vara fulla med vägglöss som sedan sprider sig i ditt hem på ett kick.

Hjälmar – Köp aldrig en hjälm till dig ett till ditt barn på en loppmarknad. Det är ett stort ”no no” och bör aldrig bortses från. Du kommer aldrig att kunna se om hjälmen är skadad. Den kan se hur fräsch ut som helst, men ger vika sekunden ditt barn slår huvudet i marken.

Bilbarnstolar – Precis som när det kommer till hjälmen så bör du aldrig köpa en bilbarnstol i begagnat skick. Säljaren kan mycket väl mena att den är ”helt oanvänd”, men egentligen har den använts i 3 år och var med om en krock för 4 månader sedan. Det är inte alltid de största skadorna kommer vara synliga.

Nappflaskor eller hudvård – Det säger kanske sig själv varför du inte bör köpa den här typen av produkter i andra hand. Salvor och krämer kan det ha kommit in bakterier i och de kan dessutom vara gamla och osäkra att använda sig av. Nappflaskorna kan vara fulla med smuts och bakterier. Dessa två saker är billiga i inköp så riskera inte!